I fredags kväll var jag så förutseende att jag gjorde i ordning en thaisoppa som vi kunde äta till lunch på lördagen, eftersom jag vissta att vi skulle jobba med stengången hela dagen. Det är perfekt om den får stå till sig över natten. Så enkel att göra och så underbart god. Det var min son som påminde mig om den, har inte gjort den på några år. Man glömmer ju bort gamla maträtter man lagat ibland, därför kan det ju vara bra att lägga in dom här tänkte jag så man kan ta sig en återblick :)
Man kan ju variera den lite som man vill men jag gjorde såhär. Basen är 1 liter vatten + två hönsbuljongtärningar och en burk kokosmjölk.
Hacka ner två-tre kycklingfiléer smått. Två stycken citrongräs som man skär av på mitten och bankar till innan man lägger ner dom. Dom är ju inte så ätvänliga så det är bra att det är stora bitar som man ser, dom är ju väldigt träiga. Två röda chili, jag rensar bort fröna eftersom det kan bli väldigt starkt annars, ca 3 skedar röd curry efter smak, majs, strimlad purjolök. La i några bitar ingefära också som fick koka med och en tesked socker. Vitlöksbröd till är nästan ett måste.
Tycker den blev "lagom" stark (det tyckte svärmor med, som är över 80 år). Om hon inte bara var snäll :) Men den kan ju inte ha varit alltför stark iallafall, och tydligen passar den både äldre och yngre för alla verkade jättenöjda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar